Det nya Budet från läkaren :/

Kom på att jag glömt skriva om vad min sjukdom egentligen innebär för mig! Länkade hur det är för alla men för mig ter det sig såhär 🙂 tar och kopierar det inlägg jag gick ut med på jobbets personal Facebook sida 🙂

Hej alla kollegor en uppmaning läs gärna! 🙂

Som ni kanske märkt så är jag en del frånvarande från jobbet för tillfället och kommer jag så ser jag ofta trött ut har svårigheter att gå och lite svårt att vara fokuserad! Det dem trodde var reumatism är nu med största sannolikhet något som heter Sjögrens syndrom detta gör att jag är kroniskt trött och har kronisk värk. Just nu är jag inne i en period då jag har så ont att jag blir yr och illamående, detta kan ge mig känslor som nästan får mig att svimma, kan alltid rädda upp det 🙂 men kan vara bra och veta om jag faller ihop det är ingen fara det är av smärta och jag får inte ta mer tabletter än jag tar! Detta tillstånd gör även att jag är torr i munnen och ögonen och näsan så tuggar tuggummin för att främja saliv produktionen och har även några tabletter för detta och ögon droppar flera gånger om dagen samt att blir det för ljust så kommer jag vara tvungen att ha solglasögon inomhus för min hornhinna är torr och kan gå sönder! 
Men skulle uppmana er att kanske inte kommentera att jag ser trött ut utan mer bete er som vanligt och hellre säga kul att se dig, för till detta är jag också utbränd och deprimerad till följd av att jag har kronisk värk och inte känner mig utsövd och kanske inte riktigt lyssnar på min kropp för att jag tycker att mitt jobb är så himla roligt 🙂 och även en följd av min höst som var minst sagt jobbig :/ och att fråga hur jag mår kan sluta med en gråtattack för jag har inte super kontroll över mig nu när jag är så trött 🙂
Så ligger jag och sover antingen i min sal eller vid mitt skrivbord är det för att kunna klara av dagen jag blir trött av allt och yr. Och ibland då även så kan jag svimma och då vaknar jag själv det är vara se till så att jag ligger hyfsat ur vägen och att jag har tillgång till vatten när jag vaknar 🙂 
Men då vet ni varför jag ser trött ut, kanske går ifrån och varför jag tuggar tuggummi som en tok 🙂 
vi ses på jobbet sedan 🙂 och i första hand har jag nu fått tabletter och sånt som ska hjälpa mig att sova och trix för att klara dagen så en sjukskrivning blir det inte 🙂 och får även hjälp med min depression 🙂 men tänker ni behöver veta varför jag ändrats så mycket 🙂 

Det var väldigt skönt att skriva ut det till kollegorna för att jag kände mig starkare och fick inte bara kommentarerna du ser trött ut och fick en massa stöd på både fb och i personalrummet på morgonen där jag nu måste vara för att ta medicin och fixa ögondroppar mm och vila en sväng innan jag går ut och möter eleverna ❤ 

För att få lugn och äta tabletterna och fixa ögon och mun utan att behöva stressa 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s