I sängen efter god mat :)

60 tvätten är klar och vikt 🙂 den mörka tvätten och den lila blå tvätten är strax torr den med 🙂 jag väntar nu bara på den sista tvättmaskinen med vitt och ljusrosa ❤️ så det känns sjukt skönt och jag tog idag och vek ihop all tvätt i tvättstugan dels för att det är så tråkigt där nere så man gör inte massa annat så det känns som om att det går fortare 🙂 men 5 av 6 maskiner är antingen vikta eller på torkning är väldigt nöjd över det faktiskt 🙂


Maten blev super bra men blev så hungrig så glömde ju helt av att ta kort på den 😂❤️ men jag stekte en gul lök med en pirripirri med fröna kvar storlek: en liten ca 4 cm 🙂 där efter tog jag 2 dl risoni 4 dl vatten och lät det koka upp 3 min med lite salt 🙂 där efter så tog jag in paprika krydda och lade i tomatkross kokade ytterligare ca 5 min tänk på att röra om det bränner lätt 🙂

Sedan lade jag i kycklingen och det spadet som var i botten på formen från ugnen lät det kola ca 2-3 min ihop tog av det från spisen 🙂

Till detta så gör man ett bröd på:
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3-4 dl mjöl (kan behövas mer)
1,5 dl vatten

Knåda snabbt till en deg! Dela degen till 5-6 delar och platta ut den till kakor stek i en torr varm stekpanna! Pensla brödet med lite flytande smör/ margarin för att få fin färg på brödet snabbt 🙂 stek ca 2-3 min per sida äts varma 🙂

Lägg upp en skål med chilli och kyckling grytan och servera med nystekt bröd och lite cremefraiche 😍😘❤️ bästa ❤️❤️❤️ men varning den blir stark och jag klarar den knappt men i med mer antingen naturell fil eller cremefraiche ❤️ perfekt lunch ❤️ nu blir det att vila lite innan jag måste ner ännu en gång till tvättstugan ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s