Sängen igen :)

Min fot gör sjukt ont 😂 men tänker mig inte låta den förstöra för mig 😉 vi lagade stektfläsk med potatismos på ekologiska mandelpotatisar om jag inte såg fel blev sjukt gott och till detta så blev det löksås 🙂 en riktigt svensk klassisker om man nu kan kalla det så 😉 eller en husmans favorit kanske man snarare ska säga 🙂 tyvärr blir ju sån här mat väldigt intets sägande på bild så tog bara kort när jag lagade den 🙂 men har lyckats med mos med havremjölk och lösningen är i mat som är en tjockare typ matlagnings grädde med denna som bas blir det inte lika vattnigt och möjligt så jag lär mig varje dag 🙂

<<<<<<<
tt blev det iaf 🙂 hundarna satt och såg sjukt ledsna ut 😉 älsklingen var med och övervakade maten medans han dukade och lagade snus 😂 asså fy vad jag hatar snus alltså det luktar och Ne känns så ofräscht men då älsklingen vill ha det och jag inte har rätt att ändra någon utan får acceptera den han är så får jag bara ta det 😉 Hahaha men det luktar as 😂 och jag tänker fortsätta klaga på det så länge jag kan 😂 Hahaha 😉 efter maten så började jag googla på hur man ska laga oxbringa på bästa sätt… vilket jag skulle googlat på innan jag köpte den.

Receptet: Du behöver

Oxbringa

1 kg oxbringa

1 st purjolök, den vita delen

1 bit selleri

1 st gul lök

1 st morot

15 st pepparkorn

Salt, efter smak

2 st lagerblad

Gör så här

Oxbringa
en, som täcker köttet. Häll ifrån efter att det kokat upp en gång. Koka upp på nytt med grönsakerna och kryddorna. Smaka av med salt. Koka i 2 – 3 timmar. Köttet skall släppa lätt från en stekgaffel. Ta upp köttet från buljongen. Lägg i press, svalt över natten. Skiva upp oxbringan tunt. Häll på litet av buljongen så inte köttet blir torrt. Värm sakta upp.Skulle ju ha läst detta först innan jag valde att köpa två bitar oxbringa… Hahaha Jaja jag gjorde en egen variant med scharlotten lök, massa morot, gul lök, vitlök och purjolök 🙂 så det blir säkert bra och det ligger nu och kokar 🙂 frågan är hur jag ska lägga det i press men ska försöka få något bra tipps på det 🙂 detta ska jag ugnsrosta rotfrukter till och servera med pepparrotssås 🙂 perfekt 🙂 men nu ska det koka en stund först 🙂

Men nu blir det att slappa lite i sängen och försöka fundera på min tidslinje innan det ät dags att sova ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s