Korvstroganoff ❤️❤️

Älskar detta alltså och idag lyckades jag 🙂

Tillagningstid ca 30 min

Så här gör du:

Recept för 4 personer

400 gram korv

1 gul lök

1 röd lök

2 dl grädde

2 dl tomatkross

2-3 msk tomatpuré

1 buljongtärning (kött)

salt och peppar

Skär korven i strimlor och hacka löken. Bryn korven och löken tillsammans. Blanda ihop grädde, tomatpuré, smula ner buljongtärningen och krossade tomater. Tillsätt gräddblandningen och låt det koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Korv Stroganoff är redo att serveras.

Från: korvstroganoff.net men jag gjorde om det lite 🙂

Så nöjd över maten och nu får även hundarna lite mat här 🙂 så mysigt 🙂 är så glad över att jag fått till det då jag förr oftast fuskat till det med en färdig kryddblandning som man bara tillsätter mjök tror jag och korv 🙂 sjukt smidigt men det är inte så mycket krångligare att göra från grunden om man har korven bara 🙂 men vissa maträtter är verkligen så gott och man är svag för det jag har några sådana rätter:

  • Korvstroganoff med ris eller bulgur/couscous
  • Potatis med torsk i äggsås men eftersom jag reagerar så sjukt mycket på ägg så får jag ha det mer sällan än vad jag vill!
  • Stuvande makaroner och det spelar ingen roll om det är köttbullar eller någon typ sv korv till det är så sjukt gott
  • Lax i alla dess former men inte för ofta
  • Potatismos och stekt panerad fisk 😍😍

Ja detta är mina mest uppskattade rätter självklart så är en god skaldjursbuffé alltid uppskattat men det ser jag mer som plockmat och inte som en rätt 🙂 ja men det är så skönt att jag har fått tillbaka inte bara en matlust utan också smaken för mat 😂😂 asså jag kan snacka mat typ jämt 😂 nyttig mat onyttig mat spelar ingen roll just nu älskar jag mat och att få upptäcka smaker, inte nya konsistenser dock men att få smaka på saker och jag utmanar mig mer och mer liksom med chilin förra helgen också det är för starkt egentligen men jag kan med hjälp av gräddfil så kan jag äta det 🙂 och jag kan sakna Parveens underbara indiska mat 😍😍 sååå sjukt gott 😍😍

Jag som alltid haft problem med mat och varit kräsen 😉 nu när jag äter regelbundet så har jag fått en helt ny känsla för mat och jag älskar det 🙂 har ju alltid älskat att laga mat men att äta har inte alltid varit min grej men nu är jag som en helt ny människa och tycker all mat är sjukt gott (typ)!! Iaf det jag lagar och får på jobbet 😉 förstår inte riktigt vad mina elever gnäller på för maten är äcklig men det är inget som jag märker och är det så att dem bara ska klaga dör klagandet skull och det kvittar hur man än gör så bara för att maten serveras där så är det inte okey mat! Blir så irriterad för att dem är så nonchalanta men just nu försöker jag jobba för att sprida att maten är god och detta passar verkligen bra då jag är så glad i mat 🙂

Hahaha Cissi kämparen för skolmaten och attityden mot dem som jobbar där 🙂 jag tackar alltid säger att det var gott och småpratar med personalen där 🙂 och helst då när eleverna ser 🙂 och det har gjort att många i min egen klass börjar bli bättre på att ha ett trevligare sätt i matsalen eller skolresturangen som det ska kallas och benämnas för 🙂

Hoppas att ni alla också ätit någon god mat 🙂 och har en trevlig kväll 🙂

2 tankar om “Korvstroganoff ❤️❤️

  1. Här har vi ätit panerad koljafile’ med stekt lök och citronklyftor. Till detta serverades Lennarts goda potatismos!!
    Kram A

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s