Inspiration till att försöka få mitt liv att fungera!

Jag är tröttare och segare än någonsin! Är så trött på detta men nu så råkade jag hitta ett ganska bra tankesätt som jag ska ta in i min dagliga rutin 🙂

De tre första råden handlar om att man ska vara hälsosam, råd 4-6 handlar om att man ska planera sin dag 🙂 7-9 handlar om att man ständigt ska vilja lära sig saker 🙂 10-12 handlar om att man ska göra saker som får en att behålla fokus men också gör en lycklig. Nummer 13- 15 har jag själv lagt till och det handlar om långsiktiga mål och att hitta sig själv 🙂

 1. Börja varje dag med ett glas vatten på ca 4-5 dl för att fylla på allt som du behöver under dagen och dessutom för att känna dig fräsch!
 2. Träna – och då min kropp är som den är så tänker jag att det är att försöka få in promenader. Vill också börja med någon form av yoga 🙂
 3. Sömn- i tipset stod det att försöka få regelbunden sömn men i mitt fall så är det ganska svårt med det då jag somnar hela tiden! Jag måste jobba på att vila utan att somna! Att när jag får dessa dippar jobba med att vila, men inte däcka och inte sitta med telefonen utan virka, skriva, måla eller något annat:)
 4. Välj ut 3 saker som du ska göra under dagen och försöka att bli klar med 🙂 mina tre saker här idag är- mormorsrutor filten, delarna till enhörningen och fixa in betygen i betygswebben.
 5. Regeln om 50/10 dvs att du jobbar för ditt mål i 50 min och får sedan 10 min vila!
 6. Avsluta varje dag med en reflektion över hur det gått 🙂 både bra och dåliga saker fundera över hur det skulle kunna bli bättre 🙂
 7. Läs sådant som får dig inspirerad 🙂 i mitt fall så är det Pinterest! Där jag också hittade detta men även att jag börjat komma in att läsa böcker och vill läsa kurser bredvid mitt arbete 🙂
 8. Kolla på hur man gör saker som du vill göra, youtube och Pinterest för att få kunskap men också inspiration!
 9. Brainstorm- att göra tanke kartor och få alla sina idéer i ett slags nät för att skapa ett sammanhang 🙂
 10. Tacksamhet- att varje dag börja med att fundera ut 10 saker som du är tacksam över 🙂 och få en bra och positiv start på dagen 🙂
 11. Snyggt om kring sig 🙂 för att kunna vara kreativ så behöver man städa undan där lan mest sitter så att det inte finns saker som stör! Ex jag älskar ju att sitta vid skrivbordet när jag ska skriva och planera men när det är kaos där funkar det ju inte :/ och virka gör jag också helst i gästrummet då det inte finna en tv där 🙂
 12. Sätt undan en tid varje dag för att göra sånt som får dig avslappnad! Jag tänker dels att det handlar om att jag vill läsa böcker, virka, måla och skapa saker 🙂
 13. Att jobba för de drömmar man har en liten stund varje dag 🙂 jag vill ju skriva böcker jag hade älskat att vara författare och har flera böcker i huvudet och vill jobba en liten stund varje dag med att försöka få ur mig lite av historien 🙂
 14. Inte vara rädd för att planeringen inte går som man tänkt!! Oförutsedda saker sker och man får inte tyngas ner av det som man inte hunnit eller att ex kroppen inte funkade så att man inte fick ordning på promenader mm 🙂
 15. Att skriva listor med prioritering- ex vad jag måste göra, vad jag behöver göra och bad jag vill göra! Dvs man gör dessa prioriteringar i allt man ska göra- ex jag måste ut med hundarna, städa och sätta betyg, men jag behöver också skaka lakanen i sängen bädda ordning gästrummet, städa ur kylen och baka bröd! Och det jag vill göra- bullet jornal, virka klart enhörningarna, virka klart filten och hitta en yoga video som hjälper mig att slappna av 🙂

Jag tänker att detta är en av de saker som jag faktiskt ska försöka få in i min bullet jornal :)! Ha mål för träning, vatten och fylla den med positiva tankar 🙂 känner mig sjukt nöjd över detta 🙂 måste dock försöka få ordning på någon stegräknare eftersom jag vill sätta ett mål på 10.000 steg om dagen 🙂

Men för att börja här då så ska jag snart gå och dricka vatten 🙂 men också fundera kring vad jag är tacksam för:

 1. Hundarna- utan er hade jag många dagar knappt kommit upp ur sängen
 2. Min älskade sambo – du är så fantastisk älsklingen
 3. Mitt jobb som får mig att utvecklas
 4. Min kreativa sida – även om det ibland blir för mycket idéer 🙂 men tänker att det löser sig om jag får iordning en bullet journal som jag kan ha olika typer av brainstorm sidor i 🙂 så sjukt inspirerad av detta 🙂
 5. Kärleken jag får av alla i min närhet
 6. Att jag har mitt barna sinne kvar
 7. Att jag försöker se allt positivt även om man ibland får jobba för detta.
 8. Min vilja att hjälpa alla
 9. Att jag börjar att få rutiner för att läsa igen
 10. Att jag äntligen känner mig hörd av läkaren!

Jag ska nu sträcka ut och få igång kroppen här så att jag kan slänga på mig träningskläder och ta mig ut i den vackra morgonen med hundarna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s