Godkväll :)

Idag har varit ännu en skön dag hemma med uppsikt över den lilla sjuklingen. Det behövde nog jag också det var för mycket känslor för mig under gårdagen att jag fick lite halv panik. När älsklingen kom hem , så slängdes maten in i ugnen och så var det dags för att starta tvätten, och detta gjordes idag utan att försöka skjuta upp den till i morgon eller i över morgon, så sjukt duktigt måste jag säga 😀 Hahahaha eller inte. Detta skulle vi gjort för flera dagar sedan då jag både slängt ner alla handdukar typ och lakan från både vår säng och gästrummet… men nu äntligen blev den gjord och den är nu klar eller det är lite kvar men det är bara sånt som ska torka så det kommer jag att ta upp här under morgondagen.

I morgon blir det att sitta och försöka planera inför hösten och skriva listor på vad det är som ska göras i salen under torsdag och fredag på jobbet. Så det kommer hända mycket här hemma under morgondagen jag hoppas också att jag kommer att få ihop mina små enhörningar, så att jag kan kryssa av den första rutan i mitt virk-bingo. Så skönt att få lite avklarat. Sedan ska jag också här i veckan få ihop min misslyckade mormors ruta grej. Vet inte ens vad det är än. Det var ett projekt som jag tagit över från mamma ovh jag upptäckte för sent att jag använde en förstår virknål och gjorde ett varv för lite på rutorna så dem är super ojämna och jag ska iaf avsluta det på det bästa sätt jag kan 🙂 det är också därför den ännu inte är helt klar för att jag var tvungen att fundera och tänka ut på ett nytt sätt hur jag ska få ihop den.

Sen har jag en massa små bitar av garn kvar från enhörningen och lite andra projekt så dem ska få att bli blommor till min krans som jag ska försöka färdigställa här innan midsommar. Så det kommer också kunna bli en ruta att bocka av 🙂 jag ska försöka göra sommaren till en skön tillvaro med saker som jag tycker om och vill göra. För jag känner att kroppen mår verkligen inte så bra och jag behöver få ett schema och en dagsrutin som fungerar utan att jag bränner ut mig.

Jag är väldigt dålig på att uppskatta tid och vill gärna göra allt på en gång och när jag sedan misslyckas med det, eftersom att det är dömt att misslyckas redan från början, så kritiserar jag mig oerhört hårt. Det är så sant med mig att man är sin egen värsta fiende, det finns ingen som dömmer mig själv som jag gör, ingen som är så snabb att ge kritik som jag själv. Jag vet inte varför jag strävar mot en helt omöjlig perfektionism, jag har väl blivit lite bättre iaf utåt sätt men kritiken och dömandet av mig själv ar inte lugnat ner sig i samma takt som jag börjat förstå att man inte kan göra allt. Jag måste förstå att det bara är 24 timmar på ett dygn och att det inte kommer att bli fler timmar bara för att jag har en korkad ide om att alla mina livsmål måste uppnås på en dag. Detta är en läxa och lärdom jag antagligen kommer få jobba med en hel del till innan det kommer att bli helt bra. Men för varje dag som går så b lir jag allt mer medveten om min sjuka tidsuppfattning och behöver jobba fram en dagsrutin som gör att jag inte skjuter på sånt som är viktigt dvs frukost, lunch m.m. Trotts att jag kan stiga upp mellan 04-05 varje morgon förutom då när jag försovit mig så hinner jag väldigt sällan eller vill inte äta frukost. Jag har super svårt att äta på morgonen och oavsett hur mycket jag vill så är inte morötter frukos. Jag älskar morötter och det är ett ständigt inslag i min kost att jag tar det som ett mellanmål. Men det är inte en bra frukost. Så jag behöver få till en rutin med kanske färdiga smörgåsar eller smoothies som bara är att hälla upp där på morgonen. För äta gör jag om det finns saker som går lätt att äta. Det är när det är någon typ av arbete som krävs för att jag ska äta som kan sätta käppar i hjulen, men nu försöker jag få till en rutin med att gå upp och dra igång lite youtube klipp direkt efter jag vart ute med hundarna första promenaden och det fungerar bättre. Men allt kan få det ur balans, att jag är lite för stressad eller inte känner för det. Eller det faktum att min mage fungerar så sjukt dåligt och jag reagerar lite olika beroende på hur duktig jag är med att utesluta sådant magen inte riktigt klarar av.

Så det jag reflekterat kring här under dagen är att jag är beroende av ett schema som inte tröttar ut mig fullständigt. Att detta kommer att underlättas av den flytten vi nu kommer att behöva göra inom snar framtid. Detta kommer ge mig mer tid att slappna av på och mindre tid till resor till och från jobbet och en möjighet att kunna träna Alva i Agility. Så även om förändring är jobbigt för mig och jag stressar upp mig över helt korkade saker så vet jag att det snart kommer att kunna gå till det bättre.

Men nu ska jag försöka slänga mig i säng här Fredrik undrar vad det är jag håller på med, om jag skriver en bok. Btw sitter och skriver på paddan med mitt nya tangentbord och jag bara älskar de… så skönt att kunna sitta vid ett tangentbord igen hade ju er förut men det råkade jag spilla saft på och så lossnade en tangent när jag råkade tappa det. Men detta har en lös ställning till plattan så man kan få bättre arbetsställningar 😀 men nu ska jag försöka sova här 🙂 och borsta tänderna och fylla i min bullet journal 😀

Hoppas ni alla får sova gott :*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s